Zoeken

SPOTLIGHT OP PIE SUCCESS COACHES: TAMARA VINCENT

Bijgewerkt op: 19 sep. 2021

Samenvatting


Tamara Vincent is Orthopedagoog met vele jaren ervaring met het werken met kinderen, jongeren, leerlingen en families. Ze heeft een sterke affiniteit met coaching en counseling binnen de onderwijscontext. Tamara is van mening dat leren leuk kan zijn indien het leren aansluit bij de interesses van een leerling. Ze heeft een holistische benadering die down-to-earth is en werkt vanuit de kracht van een client met als einddoel het verbeteren van het gehele welbevinden, inclusief het vergroten van academisch succes en het bevorderen van persoonlijke groei.

Tamara is co-auteur van het studieboek ‘Professioneel Hulpverlenen’ en faciliteert seminars en workshops over het Omgaan met Levensgebeurtenissen en de Pedagogiek.

Tamara heeft een HBO bachelor in de Pedagogische Hulpverlening afgerond alsmede een master in de Orthopedagogiek bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tamara heeft daarnaast in de loop der jaren meerdere professionele trainingen en cursussen gevolgd op universitair niveau in zowel Nederland, Malta, Zwitserland als Canada.

Wie ben ik?

Onderwijs is één van mijn passies en ik heb de laatste 20 jaar in eenuitlopende functies kunnen bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs. Ik heb ervaring met het verzorgen van diverse colleges en trainingen aan hbo-studenten binnen het sociaal domein, en heb trainingen verzorgd aan leerkrachten en docenten in het regulier basisonderwijs en het praktijkonderwijs. Ik heb lesgegeven op een NT2-school in zowel Frankrijk als Canada en ben enige tijd werkzaam geweest als remedial teacher op het VMBO in Amsterdam. Het coachen van leerlingen en studenten was een belangrijk onderdeel van mijn werk en iets waar ik altijd veel energie van krijg en plezier uit haal.

Ik ben van huis uit Orthopedagoog en zie mijzelf als een life-long learner. We leren immers elke dag weer bij! Leren kan superleuk zijn als je interesses aansluiten bij wat je leert. Zaak is erachter te komen wat je leuk vindt en waar jij energie van krijgt en je hierop te richten. Als Success Coach bij Pie Academy help ik je met de voor JOUW goede keuzes te maken en ben ik je eerste aanspreekpunt voor al je vragen. We zullen regelmatig met elkaar in gesprek gaan om te kijken hoe het met je gaat en hoe jouw persoonlijk traject verloopt en maken samen aanpassingen waar nodig. Samen zullen we kijken hoe jouw interesses aansluiten bij de door jou gekozen vakken en zal ik jou begeleiden om je vakken goed af te ronden. Ik kan je garanderen dat leren leuk is als je jouw passie vindt!


Reizen en nieuwe culturen ontdekken is een tweede passie van mij en ik heb door de jaren heen op prachtige plekken in de wereld mogen wonen, studeren en werken (Engeland, Malta, Zwitserland en momenteel in Canada met mijn twee kinderen, man en poes). Door deze ervaringen heb ik inzicht gekregen in de verschillende vormen van onderwijs in uiteenlopende landen. Regulier onderwijs zoals in Nederland aangeboden wordt, werkt niet altijd is mijn ervaring. Veel leerlingen zijn gebaat bij onderwijs dat meer prikkelt of interactiever aangeboden wordt. Pie Academy biedt een oplossing voor leerlingen die meer willen, een uitdaging zoeken, of graag onderwijs willen dat meer aansluit bij hun interesses. PIE Academy biedt je de mogelijk om internationaal erkende vakken te volgen waardoor je kunt ervaren hoe het is om bijvoorbeeld in Amerika te studeren.


Mijn rol

Als Success Coach bij Pie Academy ben ik je eerste aanspreekpunt voor al je vragen en die van je ouders en zal ik regelmatig met je in gesprek gaan om te kijken hoe het met je gaat en hoe jouw persoonlijk traject verloopt. Samen zullen we op onderzoek uitgaan en kijken hoe jouw interesses aansluiten bij de door jou gekozen vakken en zal ik jou begeleiden waar nodig om bij te dragen aan jouw succeservaring. Ik kan je garanderen dat leren leuk zal zijn als jij kiest wat bij jou past!


Zie ernaar uit je te ontmoeten en samen van start te gaan!